Drømmen om å fly et ekte fly

Mange drømmer om å fly et ekte fly. Menneskene har ønsket å fly siden tidenes morgen, og det finnes mange sagn og legender om mennesker som har flydd gjennom luften. Også i norske folkeeventyr finnes det helter som flyr på vinden. For noen blir det med drømmen, mens andre gjør alvor av drømmen og tar flysertifikat. Det er en helt spesiell opplevelse å se landskapet fra oven, og sveve høyt mellom skyene.

Dersom man vil at drømmen skal bli virkelighet, kan man melde seg på et kurs hos en flyklubb. Kursene består både av teoriopplæring og praksis. Hvis man er usikker på om man vil ta flysertifikat eller ikke, kan man for eksempel se på gratisvideoene på Gratiskurs.no. Disse videoene er selvsagt ingen erstatning for et kurs, men man får i hvert fall litt mer kunnskap om fly. Videoene kan også være en god forberedelse før man begynner på et kurs.

Seilfly er også spennende. Seilflyging passer for mange, og kan utøves både som hobby og som konkurransesport. Seilflyene er stillegående, slik at man virkelig føler at man svever som en fugl. Gardermoen Seilflyklubb  er en av flyklubbene som tilbyr opplæring til nybegynnere. Man må være 15 år for å starte opplæringen, og man kan ta sertifikat fra fylte 17 år.

Hvis man er interessert i å ta flysertifikat, bør man også besøke nettsiden Privatfly.com, som har masse informasjon både om kurs og flyklubber. Dersom man liker fly, men ikke har lyst til å ta flysertifikat, kan man også begynne med modellfly. Modellfly er en lærerik og spennende hobby som passer for folk i alle aldre. Det er flest gutter og menn som driver med modellfly, men hobbyen passer like godt for jenter og kvinner. Man kan både konkurrere, og fly bare for moro skyld.