Modellfly som drone eller UAV

1170290-replica-tiger-moth

Å forsøke seg på droneflyvninger har blitt en veldig populær hobby over de siste årene – om det er Nord-Korea sine forsøk på å spionere på naboen i sør med hjemmelagde droner som har utløst interessen skal vi kanskje ikke spekulere for mye i, annet enn å konstantere at droner kan være både morsomt og nyttig for veldig mange ulike formål.

Lage en drone selv

De finnes i det store og det hele tre forskjellige måter å skaffe seg en drone på. Den første, og selvsagt mest kostbare, løsningen er å gå for et ferdiglaget system. Ved å sette seg litt inn i hva man skal gjøre er det også mulig å lage det selv, eller man kan gå for en blandet variant.

Tilbehør til modellflyet

For veldig mange er det dog muligheten til å filme som er halve moroa, og her finnes det også flere muligheter du kan velge mellom. Det kan være så enkelt som å feste en GoPro på flyet du allerede har, med ekstra tilbehør hos Salerunner. Live Capture Camera er den varianten der du ser hva du filmer på en skjerm mens du flyr, noe som selvsagt gir en veldig god og spesiell følelse. Du kan selvsagt også gå for en variant der du bare tar opp det du ser mens du flyr og kan sette deg ned å se på hva det er du fant i ettertid.

Air&Space-avdelingen på Smithsonian Institute, en av verdens aller mest anerkjente forskningsinstitusjoner, har laget en grei liten introduksjonsvideo som det kan være greit å få med seg. Hvilken av variantene du ønsker å gå for avhenger selvsagt av flere ulike faktorer. Egen nevenyttighet, hva du er villig til å investere av tid eller penger (mindre tid investert betyr selvfølgelig mer penger investert), og hvor profesjonelt utstyr det er du kunne tenke deg å ha.