Modellflykonkurranser i Norge

Modellflyging er en morsom aktivitet både for unge og gamle. Noen flyr bare på hobbybasis, mens andre velger å konkurrere. Dersom man ønsker å konkurrere, er det greit å være medlem av en klubb.

Man kan holde seg oppdatert ved å besøke nettsiden til Norges Luftsportforbund for informasjon om kommende konkurranser. De største konkurransene i Norge er NM og Norgescup, men det arrangeres også mange flystevner og lokale klubbmesterskap, derfor er det mange muligheter for å konkurrere. De fleste som konkurrerer med modellfly, begynner med klubbkonkurranser, og hvis de utmerker seg der, begynner de å representere klubben i større konkurranser. Ettersom modellflyging passer både for unge og godt voksne, er det ingen øvre aldersgrense for å delta i konkurransene.

Selv om det arrangeres både NM og Norgescup i modellflyging, er det ikke så mange som kjenner til disse konkurransene. Per dags dato får denne typen konkurranser ingen større publisitet i Norge, de ligger mer på et hobbynivå. Men modellflyging er en sport som har gode forutsetninger for å utvikles. Dersom enda flere mennesker begynner med sporten, har vi en vakker dag kanskje muligheten til å se denne typen konkurranser på TV eller følge med på odds. Modellfly er en sport som sikkert kunne egne seg på TV, og da ville interessen for sporten kanskje øke, og det ville blitt lettere å skaffe flere sponsorer.

Norge har faktisk klart å hevde seg i internasjonale modellflykonkurranser, spesielt innen seilfly. Norge et eget landslag som representerer Norge i store internasjonale konkurranser som EM og VM. Norge har også mange gode juniorer som representerer landet. I tillegg til det offisielle landslaget, er det også mange nordmenn som konkurrerer i klasser som ikke er med i VM eller EM. Disse konkurrerer som enkeltpersoner, og får ingen økonomisk støtte fra landslaget.